• Modelbouw

Hier ziet u een aantal dingen waar ik mij graag mee bezig houd, het bouwen van werkende modellen en het restaureren van een oude pick-up die ik gekregen heb van een goede vriendin. Zij deed er niets meer mee en mijn draaitafel deed het niet meer dus deze gereviseerd en ik moet zeggen hij doet het veel beter dan mijn oude die toch aanmerkelijk jonger was.

Verder ziet u hoe ik in een wilde bui een nieuwe voordeur heb gemaakt. Echt dik hout had ik niet dus drie lagen kruislings op elkaar gelijmd omdat ik dacht dan kan hij ook niet meer krom trekken. De deur is uit drie lagen opgebouwd en in de zomer krimpt door de warmte de buitenste laag en wat vocht aan de binnenkant zorgt er voor dat die in verhouding iets uitzet. De middelste laag is lekker neutraal en het feest is kompleet als de deur niet meer wil sluiten. Je ziet het al aankomen in de winter precies andersom en na een paar jaar toch mar opnieuw aan de slag en echt dik hout gekocht met als resultaat een heerlijke recht deur in zomer en winter.

Bij het model bouwen ben ik begonnen met een bootje en later een vliegtuigje en weer later een helikopter omdat het vinden van een veldje waar ik het vliegtuigje kon uitproberen een probleem was. Ik dacht als ik nu een helikopter maak dan kan ik van een heel klein veldje op en er dus meer mogelijkheden om te proberen. Nou dat viel vies tegen en heb heel veel stuk gevlogen omdat het best heel moeilijk is om alle bewegingen goed aan te leren. Van je af vliegen en naar je toe vereisen andere stuur bewegingen dan je denkt, je moet je echt vind de helikopter kunnen verplaatsen. Toch maar weer naar de boten terug gegaan die kun je hooguit in de kant sturen en dat kun je weer oplossen door achteruit te varen. Eerst bouwpakketten van bestaande schepen en later helemaal zelf bedenken en plankje voor plankje zagen schaven plakken en opbouwen. Ook af en toe weer slopen omdat je niet goed uitkomt of omdat de verhouding er niet lekker uit ziet. Maar ook daarin kun je jezelf technisch heerlijk uitleven, met een reddingboot met bijboot die er op en af getakeld kan worden met ieder een eigen besturing.